Global

‡ In these countries please contact our distributor

DURAFIBER Ag

Absorbent,Silver Containing Antimicrobial Dressings

Kuvaus

DURAFIBER AgDURAFIBER Ag on imukykyinen, kuitukankainen, hopeaa sisältävä, selluloosaetyylisulfonaattikuidusta koostuva antimikrobinen haavasidos. Sidos sisältää ionimuodossa olevaa hopeaa, jonka laajakirjoinen antimikrobinen vaikutus useita yleisiä haavapatogeeneja kohtaan auttaa vähentämään bakteereista aiheutuvaa biotaakkaa ja infektioriskiä.

DURAFIBER Ag muodostaa nopeasti kirkkaan, viileän geelin joutuessaan kosketuksiin haavaeritteen kanssa. Geeli imee ja sitoo itseensä ylimääräisen nesteen niin, ettei se pääse takaisin haavaan, muodostaen kostean haavaympäristön, joka tukee autolyyttista puhdistusta. Geeli mukautuu täysin haavapohjan muotoon.
DURAFIBER Ag -sidoksen erittäin hyvän märkälujuuden ansioista sidos on helppo poistaa yhtenä kappaleena kosteista haavoista ja onkalohaavoista, mikä vähentää haavaan kohdistuvan trauman riskiä ja potilaalle aiheutuvaa kipua sidoksen poiston yhteydessä.
DURAFIBER Ag -sidoksia voidaan käyttää yhdessä useiden kiinnityssidosten kanssa, esim. ALLEVYN® ja PROFORE®. DURAFIBER Ag sopii myös käytettäväksi yhdessä OPSITE-® -kalvon kanssa vähän erittävien haavojen hoidossa.

DURAFIBER Ag - sidosten tilaustiedot

Dressing size

Quantity

Ordering codes

5x5cm 10 66800034 / 66800578
10x10cm 10 66800035 / 66800579
15x15cm
5 66800036 / 66800580
20x30cm 5 66800037 / 66800581
2x45cm 5
66800038 / 66800582
4x10cm 5 66800583
4x20cm 5 66800584
4x30cm 5 66800585

Käyttöaiheet

Imukykyisiä, antimikrobisia, geeliytyviä DURAFIBER Ag -sidoksia käytetään kroonisten ja akuuttien syvien ja keskisyvien tai pinnallisten granuloivien, erittävien haavojen hoitoon. Näitä ovat esim. säärihaavat, painehaavat, diabeettiset haavat, kirurgiset haavat, traumahaavat, ihonottokohdat, toisen asteen palovammat, onkalo- ja fistelihaavat, ilman kirurgista sulkua paranemaan jätetyt haavat sekä esim. kirurgisen tai mekaanisen puhdistuksen jäljiltä herkästi verta vuotavat haavat.

DURAFIBER Ag -sidos voidaan jättää paikoilleen jopa 7 päiväksi.
DURAFIBER Ag sopii käytettäväksi infektoituneiden haavojen hoidossa. Kun tuotetta käytetään infektoituneen haavan hoidossa, infektio tulee tutkia ja hoitaa paikallisen käytännön mukaisesti.

Käytön vasta-aiheet

• Ei saa käyttää potilaille, joilla on tunnettu yliherkkyys hopealle.
• Ei saa käyttää erittämättömien haavojen hoitoon.

Varotoimet

  • Hoitavan lääkärin ja hoitohenkilöstön tulee olla tietoisia siitä, että hopeaa sisältävien sidosten pitkäaikaisesta ja toistuvasta käytöstä, erityisesti lapsille ja vastasyntyneille, on vain rajoitetusti tietoa.
  • Vaikka DURAFIBER Ag -sidoksia käytetään herkästi verta vuotavien haavojen hoidossa, niitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi voimakkaasti vuotavien haavojen imusieninä.
  • DURAFIBER Ag ei sovellu käytettäväksi yhdessä öljypohjaisten tuotteiden kuten valkovaseliinin kanssa.
  • Vältä kosketusta elektrodien tai johtavien geelin kanssa sähköisten mittaustoimenpiteiden (esim. EEG ja EKG) yhteydessä.
  • Varmista, että onkaloihin pakatut sidokset on poistettu.
  • Sidos ei välttämättä sovi käytettäväksi yhdessä paikallisesti käytettävien mikrobilääkkeiden kanssa. Jos punoitusta tai yliherkkyyttä ilmenee, lopeta käyttö. Kliinisen infektion tapauksessa paikallisesti käytettävä hopea ei korvaa systeemistä hoitoa tai muuta riittävää infektion hoitoa.
  • DURAFIBER Ag -sidos saattaa lämmetä MRI-tutkimuksessa (magneettikuvaustutkimuksessa).
  • DURAFIBER Ag voi aiheuttaa ohimeneviä värimuutoksia ympäröivällä ihoalueella.

Käyttöohje

 1. Puhdista haava paikallisen kliinisen käytännön mukaisesti.
 2. Valitse sopivan kokoinen sidos.
 3. Poista DURAFIBER Ag -sidos pakkauksesta aseptisesti. Leikkaa tarvittaessa sopivan kokoiseksi.
 4. Aseta sidos haavan päälle. Jätä reunoille 1 cm ylimääräistä, niin että sidos ulottuu haavaa ympäröivälle iholle.
 5. Kun DURAFIBER Ag -sidosta käytetään syvien onkalohaavojen hoitoon, käytä mahdollisuuksien mukaan kokonaisia sidoksia. Jätä haavan ulkopuolelle vähintään 2,5 cm, jotta sidos on helppo poistaa.
 6. Pakkaa syvät haavat löysästi (80 %). DURAFIBER Ag -sidos turpoaa joutuessaan kosketuksiin haavaeritteen kanssa.
 7. Kiinnitä DURAFIBER Ag kosteutta pitävällä sidoksella (esim. ALLEVYN/OPSITE) tai muulla sopivalla toissijaisella sidoksella.
 8. Sidos voidaan poistaa yhtenä kappaleena käyttäen steriilejä pinsettejä, pihtejä tai suojakäsineitä.  
 9. Sidos saattaa tarttua haavaan, jos eritteen määrä on vähäistä. Jos sidos ei irtoa helposti, kostuta/kastele sidosta. Näin se irtoaa paremmin ilman, että paraneva haava vaurioituu.

 

Sidoksen vaihtotiheys

Haavan hoidon alkuvaiheessa DURAFIBER-sidokset tulee tarkastaa tiheään. Sidokset voivat olla paikoillaan jopa 7 päivää, tai ne voidaan vaihtaa kliinisen tarpeen mukaan (esim. ohivuodon tai runsaan verenvuodon takia). Myös paikallinen kliininen käytäntö tulee huomioida. DURAFIBER Ag -tuotteet ovat kertakäyttöisiä. Käyttö useammalla kuin yhdellä potilaalla saattaa aiheuttaa ristikontaminaatio- tai infektioriskin. Sidospakkauksen avaaminen heikentää steriiliyttä. Käyttämättömät sidokset tulee hävittää.

Contact Us

DURAFIBER RangeDiscover more about the DURAFIBER range Enquiry Form

Get in Touch

US Health Care Professionals

If you are in the US, and a Health Care Professional, please visit the Smith & Nephew US DURAFIBER website

Link

This information is intended for Healthcare Professionals only.