Global

‡ In these countries please contact our distributor

Taustamme

Smith & Nephew’n historia juontaa juurensa 160 vuoden päähän Thomas James Smithin perheyritykseen. Hän perusti vuonna 1856 pienen apteekin englantilaiseen Hullin kaupunkiin. Thomas James Smith kuoli vuonna 1896, minkä jälkeen hänen veljenpoikansa Horatio Nelson Smith ryhtyi johtamaan yritystä. 

Thomas James Smith

Kuva: Thomas James Smith

Muutama päivä ensimmäisen maailmansodan puhkeamisen jälkeen vuonna 1914, Horatio Nelson Smith tapasi Ranskan presidentin lähettilään Lontoossa. Yhtiö sai 350 000 punnan arvoisen tilauksen, joka koski kirurgisia ja ensiapusidoksia, jotka piti toimittaa viiden kuukauden kuluessa.

1990-luvun loppuun mennessä Smith & Nephew oli laajentunut monipuoliseksi terveydenhuollon monialayritykseksi, jonka liiketoiminta on maailmanlaajuista, käsittäen monenlaisia lääkinnällisiä laitteita, henkilökohtaiseen hoitoon liittyviä tuotteita ja sekä perinteisiä että edistyneitä haavanhoitotuotteita. Vuonna 1998 Smith & Nephew tiedotti liiketoimintansa suuresta uudelleenjärjestelystä, jonka tarkoituksena oli keskittyä jatkossa kolmeen liiketoimintayksikköön – haavanhoitoon, endoskopiaan ja ortopediaan – jotka tarjosivat korkean kasvu- ja tuottopotentiaalin.

Smith & Nephew yhtiöitettiin ja listattiin Lontoon pörssiin vuonna 1937, ja vuonna 1999 Smith & Nephew listattiin myös New Yorkin pörssiin. Vuonna 2001 Smith & Nephew otettiin mukaan Ison-Britannian FTSE 100 -indeksiin. Tämä tarkoittaa, että Smith & Nephew on Lontoon pörssissä noteerattujen, osakekannan markkina-arvoltaan suurimman 100 yhtiön joukossa.

Tänä päivänä Smith & Nephew on julkinen osakeyhtiö, jonka pääkonttori on Isossa-Britanniassa ja jolla on liiketoimintaa monissa maissa maailmanlaajuisesti.