Global

‡ In these countries please contact our distributor

Vår historie

Konsernet har en historie som går 160 år tilbake i tid til familievirksomheten til Thomas James Smith som åpnet et lite apotek i Hull i England i 1856.

Da han døde i 1896, tok nevøen Horatio Nelson Smith over ledelsen av virksomheten. 

Thomas James Smith - grunnlegger av Smith & Nephew

Bilde: Thomas James Smith

Et par dager etter utbruddet av første verdenskrig i 1914, møtte Horatio Nelson Smith (nevø av firmaets grunnlegger T. J Smith) en utsending fra den franske presidenten i London. Selskapet fikk kontrakt på levering av kirurgiske og feltbandasjer for £350.000 som skulle leveres innen fem måneder.

På slutten av 1990 hadde Smith & Nephew utvidet til å bli et mangfoldig helsekonglomerat med virksomhet over hele verden, inkludert forskjellig medisinsk utstyr, personlige pleieprodukter og tradisjonelle og banebrytende sårbehandlingsprodukter.

I 1998 annonserte Smith & Nephew en større omstrukturering for å fokusere administrasjonens oppmerksomhet og investeringer på tre forretningsenheter - sårbehandling, endoskopi og ortopedi – noe som førte til sterk vekst og marginmuligheter.

Smith & Nephew ble inkorporert og notert på London-børsen i 1937 og i 1999 ble konsernet også notert på New York-børsen.

I 2001 ble Smith & Nephew en del av den britiske FTSE-100-indeksen. Dette betyr at Smith & Nephew er inkludert i de 100 ledende selskapene som omsettes på London Stock Exchange, målt i markedsverdi

.I dag er Smith & Nephew et allmennaksjeselskap med hovedkvarter i Storbritannia og driver sin virksomhet i mange land over hele verden.