Global

‡ In these countries please contact our distributor

Geschiedenis

Het begon ruim 150 jaar geleden...

De geschiedenis van Smith & Nephew begon in 1856 toen Thomas J. Smith een kleine apotheek opende in Hull, Engeland.
Na zijn dood in 1896 nam zijn neef Horatio Nelson Smith het bedrijf over.

Een paar dagen na de eerste wereldoorlog verklaring in 1914, ontmoette Horatio Nelson Smith (neef van oprichter T.J. Smith) een afgezant van de Franse president in London. Het bedrijf werd een contract toegekend waarin ze de eerst komende 5 maanden chirurgische en eerste hulp veldverband mochten leveren aan het leger.

Eind jaren '90 was Smith & Nephew uitgegroeid tot een uitgebreid medisch bedrijf met activiteiten over de hele wereld, waaronder verschillende medische apparatuur, persoonlijke verzorgingsproducten en traditionele en geavanceerde behandelingen voor wondverzorging. In 1998 kondigde Smith & Nephew een herstructurering aan waarin de focus en investeringen werden gelegd op drie business units – wound management, endoscopie en orthopedie – wat een sterke groei en vele kansen heeft geboden.

Vandaag de dag is Smith & Nephew beursgenoteerd in Londen (sinds 1937) en New York (sinds 1999) en heeft meer dan 15.000 werknemers en is werkzaam in 34 landen (actief in meer dan 100 landen) met een omzet van 4,4 miljard dollar.