Global

‡ In these countries please contact our distributor

Overname van de Extremity Orthopaedics-activiteiten van Integra LifeSciences

Titan™ Reverse Shoulder System

Smith+Nephew (LSE:SN, NYSE:SNN), heeft op 4 januari 2021 de overname van de Extremity Orthopaedics-activiteiten van Integra LifeSciences Holdings Corporation (NASDAQ:IART) afgerond voor $240 miljoen.

De overname ondersteunt de strategie van Smith+Nephew om te investeren in segmenten met een hogere groei. Het zal de extremiteitenactiviteiten van Smith+Nephew aanzienlijk versterken door de toevoeging van een combinatie van een gericht verkoopkanaal, een complementair product portfolio voor schouderprothesen en bovenste en onderste extremiteiten, en een opwindende nieuwe productpijplijn. Dit omvat een nieuwe generatie schouderprothesesysteem, dat naar verwachting in 2022 klaar is voor volledige commerciële lancering. 

Onze nieuwe gecombineerde organisatie blijft zich wederom inzetten voor het behoud van klinische uitmuntendheid door middel van onderwijs, technologische innovatie en onderzoek. 

S+N Nederland was al reeds 10 jaar distributeur van het Hand- en Pols portfolio van Integra® LifeSciences Corporation. Het bovenste extremiteiten portfolio bestaat uit o.a. geavanceerde PyroCarbon- en Siliconen gewrichtsimplantaten voor de hand- en pols, de Freedom® polsprothese alsook implantaten ter behandeling/bescherming van zenuw laesies.

 Sinds 4 januari is daar het Schouder- en Elleboog portfolio (Titan Anatomische- Trauma- en Reverse prothese alsook de RHP radiuskopprothese) aan toegevoegd samen met het zeer bekende en uitgebreide Voet- en Enkel portfolio (met producten zoals de Bold® compressie schroef, HALLU®-Lock M.T.P. Arthrodese System, Qwix®schroeven, Cadance® totale enkelprothese, Tibiaxys® Plaat schroef systeem en de Panta® 2 TTC arthrodese pen.

Als u vragen heeft over de Trauma & Extremities productlijn van Smith+Nephew of de integratie, kunt u contact opnemen met ondergetekende en dan helpen wij u graag. Vanzelfsprekend kunt u ook direct contact opnemen met uw vertegenwoordiger of via de klantenservice voor Nederland onder telefoonnummer +31(0)20 6543999.

Timo van Dienst
Business Development Director | Trauma & Extremities | France & Benelux
timo.vandienst@smith-nephew.com

Lees hier het persbericht

Contact 

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over de mogelijkheden van onze producten op het gebied van extremiteiten

Vraag aan