Global

‡ In these countries please contact our distributor

Customer Service Manager

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als Customer Service Manager bij een internationale dynamische marktleider in de Medical Devices industrie?

En ben je een enthousiaste people Manager met een proactieve houding en een drive om klantgericht, zelfsturend, innovatief en oplossingsgericht te werken.

 Dan zoeken wij jou!


Solliciteer hier


Bij Smith & Nephew zijn we op zoek naar een Customer Service Manager voor ons kantoor in Hoofddorp

 

Over de functie

De Customer Service Manager is verantwoordelijk voor alle coördinerende en leidinggevende activiteiten ten behoeve van de afdeling Customer Service. Hij/Zij inventariseert de wensen en behoeften van de klant, communiceert deze naar het Management Team waarbij er een optimale invulling wordt gegeven met de juiste balans tussen de belangen van zowel S&N als de klant.
Daarnaast levert de Customer Service Manager ondersteuning naar de franchises voor het zoeken naar oplossingen voor business development vanuit het oogpunt van de klantendienst en stuurt en ondersteunt de afdeling customer service.

 

Belangrijkste taken & verantwoordelijkheden

  • Het implementeren en bewaken van alle Customer Service procedures in overeenstemming met de strategie van de organisatie.
  • Het meten en opvolgen van alle KPI's op het gebied van klantentevredenheid en op het gebied van uitvoering van alle customer service processen en het aanbrengen van verbeteringen indien nodig.
  • Het actief ondersteunen van de sales op het gebied van de verkoop, leensets en consignatie en het tijdig factureren van alle transacties.
  • Zorgdragen voor de opvolging en rapportage van de backorders i.e. het verkrijgen van een optimale servicegraad en het opmaken van rapporten m.b.t. tot het service level.
  • Het vertegenwoordigen Customer Service voor de ISO en ander audits zowel intern als extern.
  • Onderhouden van contacten met klanten en klantorganisaties.

 

Gewenste profiel

De belangrijkste eis voor deze functie is de drive om klantgericht, zelfsturend, pro actief en oplossingsgericht te zijn. Deze drive wordt ondersteund door een HBO werk- en denkniveau.

We zoeken iemand met brede ervaring in Customer Service, een grondige kennis van complexe Customer Service structuren in de gezondheidszorgsector. Daarnaast is het van belang dat je beschikt over uitstekende People Management skills.

 


Over ons

In Nederland werken 80 collega's mee aan het succes van ons bedrijf. Smith & Nephew is toegewijd het leven van mensen te helpen verbeteren door het menselijk lichaam te herstellen en te genezen. Wij zijn van mening dat dit alleen kan worden bereikt door middel van wederzijds goede relaties met alle belanghebbenden: patiënten, professionals in de gezondheidszorg, investeerders en werknemers.

 


De bovenstaande functieomschrijving is bedoeld om de algemene inhoud te beschrijven, de essentiële voorwaarden en vereisten te identificeren om deze functie uit te voeren. Het kan niet worden opgevat als een compleet overzicht van de taken, verantwoordelijkheden en eisen.

Solliciteren 

Stuur eventuele vragen over de vacature aan

Ingrid Valster
Human Resources

Vacatures

In Nederland zijn wij op zoek naar een:

Customer Service Manager

Customer Service Medewerker