Global

‡ In these countries please contact our distributor

Bearing

↑ 2.  Annual Report AOA 2016 Table HT23

 

De bearing keuze die gemaakt wordt door u en het ziekenhuis hebben direct invloed op de patiënt, het revisiepercentage en onze maatschappelijke kosten.

In Nederland is loslating van het acetabulumcomponent met maar liefst 24,8% (*1) de hoofdoorzaak voor een revisie. Slijtage van de bearing is 19,6%(*1) en loslating van het femurcomponent 19,5%(*1)  

In het Australisch register ligt het revisie percentage met als oorzaak loslating door polyethyleen slijtage, zelfs hoger, namelijk op 27,6%. (tableHT11,AOANJRR 2016)

Naast het economische aspect waarbij het ziekenhuis met een hoger revisiepercentage minder sterk staat bij de onderhandeling met de verzekeraar en waarbij maatschappelijke kosten aanzienlijk hoger zijn doordat meer revisie ingrepen gedaan moeten worden. Is het met name voor de patiënt een behoorlijk zware last, nogmaals geopereerd te moeten worden. 

Op het moment is er een trend gaande waarbij patiënten op steeds jongere leeftijd in aanmerking komen voor een nieuwe heup. Tevens neemt het aantal obese patiënten toe. De momenteel best beschikbare materialen moeten er voor zorgen dat ook voor deze categorie patiënten, een revisie kans tot een minimum wordt beperkt.

Het Australisch register van 2016 laat zien, dat het door Smith&Nephew gepatenteerde Ceramicised Metal op XLPE (Verilast) een aanzienlijk lager revisiepercentage heeft ten opzichte van alle andere bearing combinaties, zoals: keramiek op keramiek, keramiek op XLPE en metaal op XLPE.

Meer over VERILAST

 

Annual report AOA 2016 table 23

↑ 2.  Annual Report AOA 2016 Table HT23

 

 

Referenties

1. LROI Rapportage 2015 - pagina 36 

2. Annual Report AOA 2016 Table HT23